Une révolution gastronomique: la cuisine moléculaire et l’alimentation s...

StartProgram 2013StreszczeniaUne révolution gastronomiqu...

mgr Bożena Jakimczyk,
Magdalena Włodkowska,
Anita Gąska,
Agata Gończ
Studium Praktycznej Nauki Języków Obcych

Celem prezentacji jest przedstawienie w języku francuskim nietypowych sposobów otrzymywania czystych smaków potraw, wykorzystując wiedzę naukową na temat gotowania, opartą na tajnikach kuchni molekularnej. Ważną częścią prezentacji będzie zwrócenie uwagi na niebanalne łączenie znanych aromatów i smaków, które przyjmują nieoczekiwane formy. Przedstawieni zostaną mistrzowie i pionierzy kuchni molekularnej oraz najsłynniejsze restauracje serwujące te nietypowe dania. Do prezentacji zostaną wykorzystane materiały multimedialne obrazujące procesy przygotowywania niekonwencjonalnych potraw.

<< Powrót do listy wykładów

Jak dojechać?

Zobacz kampus