24. Salmonella - bakterie powszechnie znane, cieszące się "złą sławą"

StartProgram 2008Stoiska - charakterystyka24. Salmonella - bakterie p...

Katedra Mikrobiologii, Zakład Mikrobiologii Molekularnej i Serologii

Prezentacja jest znakomitą okazją do zapoznania się z bakteriami, stanowiącymi najważniejszą przyczynę zatruć pokarmowych u ludzi w Polsce, jak i na świecie. W ramach przygotowanego pokazu laboratoryjnego stworzyliśmy możliwość poznania zarówno konwencjonalnych, bakteriologicznych metod, prowadzących do izolacji i identyfikacji pałeczek Salmonella, jak również nowych, molekularnych technik stosowanych do identyfikacji bakterii oraz dla celów epidemiologicznych. Przygotowany w postaci prezentacji komputerowej pokaz dotychczasowych osiągnięć Zakładu, umożliwi zorientowanie się w charakterze i zakresie prowadzonych przez nas badań naukowych.

<< Powrót do listy stoisk

Jak dojechać?

Zobacz kampus